Общинските съветници да дарят от заплатите си за храмове, а не само да критикуват - starazagora.utre.bg

Общинските съветници да дарят от заплатите си за храмове, а не само да критикуват

23 януари 2018, 17:45 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Бившият ресторант да се използва единствено за Музей на митрополитите и Аязмото, ще гласи дарението

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров няма да оттегли предложението си за дарение на бившия ресторант на Старозагорската митрополия от дневния ред на предстоящата на 31 януари сесия на Общинския съвет. Това заяви той в интервю за Радио Стара Загора, в което изрази възмущението си от лавината негативни коментари срещу идеята рушащата се от години сграда да се превърне в музей. Тодоров не спести критиките си и към общинските съветници, които вече декларираха, че са против и изрази надежда, че мнозинство в местния парламент ще го подкрепи.

„Недоумявам как изобщо може да се оспорва това решение, когато става дума за Църквата. Ние сме православен народ.  Може ли непрекъснато да се повдигат някакви глупави въпроси от общински съветници защо сме дарявали на Митрополията. Нека да се включат и те и да дарят от заплатите си, за да може да бъде ускорено изграждането на храмовете, а не само да се чудят отстрани как да критикуват и да внасят смут във всяко предложение“, препоръча той.

Кметът заяви, че върху повечето дарени досега от Общината на Митрополията имоти се строят храмове и уточни, че в  решението за новото дарение ще бъде записано изрично, че сградата може да се използва единствено за Музей на митрополитите и Аязмото.

„За реализацията му Митрополията ще осигури финансиране с помощта на дарители. Трябва да запазим духа на Аязмото и в крайна сметка да оставим нещо и за децата, които ще могат да използват образователно този бъдещ музей – да се информират кои са създателите на парка, каква е историята му, кои са митрополитите на Стара Загора. Огромният архив на Митрополията, който сега стои в мазето и няма как да бъде видян, ще стане достъпен“, обясни кметът.

Живко Тодоров припомни, че вече е проведено обществено обсъждане за бъдещето на сградата през 2013 година и се обяви против провеждането на референдум за нейната съдба.

Източник: радио Стара ЗагораКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей