Казанлъшка изложба разказва за зараждането на паневропейската идея в България - starazagora.utre.bg

Казанлъшка изложба разказва за зараждането на паневропейската идея в България

29 януари 2018, 17:55 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    плакат

Изложбата можете да посетите в Музея на розата до края на месец февруари 2018 год.

Музеят на розата в Казанлък, съвместно с Регионален Академичен Център-Казанлък канят казанлъчани на 30-ти януари от 17.30 часа на изложба: „Българският принос в културно-историческото многообразие на Обединена Европа“. Входът е свободен.

В изложбата са представени свидетелства, които доказват паневропейската насоченост на България още от началото на ХХв. и идеите на българските общественици в посока сближаване на европейските народи на културна, политическа и икономическа основа. Част от документите и фотографиите са от архива на академик Иван Шишманов, основател и пръв председател на Българската секция на Паневропейския съюз.

В изложбата са включени 22 постера от Научния архив на Българската академия на науките, както и свидетелства за дейността на българските книжовници и просветители, автобиографични и биографични документи, ръкописи на трудове, дневници, мемоари и спомени на наши учени, държавни, обществени, културни и военни дейци – членове на БАН.

Акцентът на изложбата- идеята за обединена Европа е  своеобразен принос за културната програма  съпътстваща българското председателство на Съвета на Европа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Стара Загора Лайф

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей