Приеха бюджета на Стара Загора - starazagora.utre.bg

Приеха бюджета на Стара Загора

31 януари 2018, 17:45 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Той е 108 млн. лева

Сто и осем лева ще бъде бюджетът на Община Стара Загора за 2018 година. Това решиха общинските съветници днес. Кметът Живко Тодоров определи бюджетът като "оптимален и балансиран". Местният парламент подкрепи и годишната програма за разпореждане с общински имоти, както и разпределението на жилищата от общинския жилищен фонд за тази година. Кметът апелира към съветниците да обмислят създаване на нормативен акт, с който средствата от продажбата на общински жилища да се събират в отделен фонд и да се изразходват целево - за строеж на нови, но под формата на комплекс.
За добра работа селските кметове да получат бонус от 300 лева, а наместниците по 280 лева, решиха още общинските съетници. От това обаче са лишени кметовете на две села в Старозагорско - на Памукчии - Георги Празов, за когото има сигнали, че често отсъства от работното си място, и на Яворово - Райчо Стоев, заради неуспешно реализиран проект по ПУДООС. "Считам, че така ще се получи дисциплиниращ ефект, а и нямаме друга мярка, която може да наложим като община", подчерта Живко Тодоров.
Общинските съветници дадоха съгласие Община Стара Загора да подпише Меморандум за сътрудничество между "Национална компания индустриални зони" ЕАД и Община Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей