Поредни 100 обаждания на горещия телефон в общината - starazagora.utre.bg

Поредни 100 обаждания на горещия телефон в общината

02 февруари 2018, 15:35 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

За периода 29 януари - 1 февруари 2018 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 29 януари до 1 февруари са отчетени близо 100 сигнала, от тях за неправилно паркирани превозни средства са над 35.
През изминалите дни са подадени близо 10 сигнала за бездомни кучета в районите на кварталите „Зора“, „Три чучура“ и „Железник“, както и в централната част на града. Информацията е пренасочена към Общинския приют за безстопанствени животни. Граждани са информирали и за над 10 броя кучета, които се отглеждат в двор в село Малка Верея, които смущават с лай живущите наоколо. При направената проверка не е констатирано нарушение на Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места. Установено е, че всички кучета имат необходимите документи. На Горещия телефон е съобщено и за едно намерено, порода „Голдън ретривър“, в района на баня „Пиперка“, както и едно изгубено куче, порода „Немска овчарка“, в района на ул. „Цар Иван Асен“ №44.
Сигнализирано е и за отглеждане на едър рогат добитък в кв. „Кольо Ганчев“. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е информирал подаващия сигнала гражданин, че парцелът, в който се отглеждат животни е извън регулацията на града, в следствие на което не може да бъде съставен Акт за установяване на административно нарушение.
От село Маджерито е получена информация за отглеждане на 80 крави в двор на къща. Информацията е предадена към звено „Контрол, екология и чистота“. По казуса е работено и преди това и има установени нарушения. Изготвената документация е предадена на компетентните органи.
Към Българска агенция по безопасност на храните е насочен сигнал за продажба на яйца в района на кв. „Три чучура – юг“, до Руския пазар.
Гражданин е подал информация за липсващ безплатен интернет в части от Централния пазар. Възстановен е безжичният wi-fi интернет от Отдел „Административно и информационно обслужване“ на Община Стара Загора. Сигнализирано е още за шум от строителна площадка, запалени контейнери за смет, счупени прозорци на зали за лабораторни упражнения на Ветеринарния техникум в града, както и за разпъната палатка в района на „Бедечка“.
Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей