Герасим Георгиев–Геро гостува в Стара Загора с „Ромул Велики“ - starazagora.utre.bg

Герасим Георгиев–Геро гостува в Стара Загора с „Ромул Велики“

11 февруари 2018, 17:28 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Държавна опера Стара Загора

На 12 февруари, понеделник, от 19 часа

Постановката на Малък градски театър зад канала „Ромул Велики“ от Фридрих Дюренмат ще бъде представена на 12 февруари от 19 часа на сцената на Операта в Стара Загора.
Режисьор:
Бина Харалампиева
Сценография:
Чавдар Гюзелев
Музика:
Асен Аврамов
Костюми:
Мариета Ценова
Драматургична редакция Юрий Дачев
Участват:
Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Евгени Будинов, Атанас Чопов, Вежен Велчовски, Симеон Бончев
„Ромул Велики" от Дюренмат е една смешно-тъжна история, в която май че става дума за политика. Постановката на Бина Харалампиева беше представена за първи път пред публика на 24 март в Малък градски театър „Зад канала".
Пиесата на Фридрих Дюренмат показва гибелта на Западната Римска Империя. Императорът Ромул Велики, очаква спокойно разрушаването на неговото отечество. Въпреки опитите на министри и придворни да убедят и принудят господаря си, да предприеме решителни мерки срещу нарастващата опасност, в лицето на прииждащите варвари, Ромул предпочита да остане в своята крепост, да похапва и да отглежда домашни птици. Той не предприема никакви действия в отговор на заплахата, която грози цялата Римска империя.
„В този много стар свят най-хубавото нещо са чудаците!Искаме това представление да Ви забавлява, без накрая да се чувствате глупаво. Авторът определя жанра на своята пиеса като "историчиска комедия". Когато правихме спектакъла, ние изтрихме думата "историческа."
Бина Харалампиева
Във всяко представление, като гост солист на китара, ще видите някои от
най-известните български китаристи:
Иван Лечев - "Фондацията"
Александър Маринов - "Сигнал"
Славчо Николов - "БТР"
Васил Крумов- "Обичайните заподозрени"
Александър Логозаров
Ангел ДюлгеровКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Стара Загора Лайф

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей