Конкурс за рисунка "140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора" - starazagora.utre.bg

Конкурс за рисунка "140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора"

12 февруари 2018, 10:03 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Творбите се представят в Художествената галерия, в срок до 26.02.2018 г.

Инициативен комитет, състоящ се от изявени учени, преподаватели, общественици и бизнесмени от Стара Загора, организира провеждането на Конкурс за детска рисунка на тема:"140 години от освобождението на България и саможертвата на жителите на Стара Загора". Това съобщават от пресцентъра на общината.
В конкурса могат да участват деца от детските градини, ученици от 1-ви до 7-ми клас от образователните институции на Община Стара Загора.
Цел на конкурса е децата и учениците да изразят своите чувства и вълнения по повод 140 години от освобождението на България и саможертвата на старозагорските патриоти.
Творбите ще бъдат оценявани от специално жури с председател, професор Марин Добрев, директор на Художествена галерия, Стара Загора.
Най-добрите рисунки ще бъдат включени във филателен блок и ще бъдат изложени в чужбина.
Всеки автор може да предложи до 2 рисунки; няма ограничения при техниката на рисуване, както и за размера.
Участниците в конкурса ще бъдат разделени в следните възрастови групи: първа група - деца от детските градини; втора група - ученици от 1- 4-ти клас; трета категория - ученици от 5-ти до 7-ми клас.
Рисунките се представят в Художествена галерия, Стара Загора в срок до 26.02.2018 г. Отличените ще получат награди- плакети.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей