Наследяването и осиновяванията са тема на семинар за общински служители - starazagora.utre.bg

Наследяването и осиновяванията са тема на семинар за общински служители

20 февруари 2018, 16:33 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Семинарът ще се проведе в общинската зала „П.Р. Славейков“ на 21 февруари

Прилагането на законодателството в сферата на наследяването и осиновяванията ще бъде тема на двудневен семинар-обучение за общински служители в Стара Загора.
Община Стара Загора ще проведе семинар на тема „Административно обслужване. Удостоверение за наследници“ за служители от отдел „Гражданско състояние“, кметове, кметски наместници, технически сътрудници в кметствата на територията на общината. Лектори ще бъдат държавни експерти на Главна Дирекция "Гражданска регистрация и Административно обслужване".
Семинарът ще започне на 21.02.2018 г. в 13,30 ч. с лекция на държавния експерт от ГД ГРАО Петя Буланова, от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя е посветена на определянето на кръга от наследници, реда на наследяване и преглед на законодателството в областта на наследяването.
В рамките на два дни участниците ще бъдат запознати и с практически примери за наследяване, видовете осиновявания и издаването на удостоверения за наследници и законодателството, което ги регламентира, съобщи секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов.
Семинарът ще се проведе в общинската зала „П.Р. Славейков“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей