Наградиха участниците в конкурса за мартенички в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Наградиха участниците в конкурса за мартенички в Стара Загора

28 февруари 2018, 10:10 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Получени са 110 мартеници от индивидуални участници, 30 табла от колективни и 23 пана на по темата

Участниците в традиционния конкурс на Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) „Баба Марта бързала, мартенички вързала“ получиха награди на специална церемония днес в залата на Центъра.
Красиви мартеници подредиха в залата деца от детските градини и подготвителните групи в детските градини, както и ученици от първи до осми клас на училищата в Общината.
„Мартениците трябваше да са изработени от естествени материали, да носят българската традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата“, обясни Искра Иванова, ръководител на Центъра за подкрепа и личностно развитие.
Получени са 110 мартеници от индивидуални участници, 30 табла от колективни и 23 пана на по темата. В конкурса са се включили 11 детски градини и 18 училища от Община Стара Загора и деца от Детска градина „Наталия“ Гълъбово.
Компетентно жури, с председател Тошо Стефанов, ръководител на школа „Живопис“ към ЦПЛР е оценило произведенията на децата, разпределени в три възрастови групи: детски градини и предучилищни групи, ученици от първи до четвърти клас и от пети до осми клас.
„Благодаря на децата затова, че обичат и пазят традициите, а на родителите затова, че ги възпитават в духа на българското“, каза Райна Димитрова, експерт в отдел „Образование“ на Община Стара Загора, която награди отличените.
Отличени бяха групи и класове от детски градини и училища, както и индивидуални участници сътворили най-красивите мартенички. Те получиха специални грамоти и предметни награди.
За доброто настроение на присъстващите в залата се погрижиха най-малките певци Велизара и Валентин от „Траяна глас“, и децата от фолклорен ансамбъл “Траянци“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей