Деца четат приказки на малчугани в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Деца четат приказки на малчугани в Стара Загора

28 март 2018, 16:11 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

С песнички и танци те поздравиха своите нови приятели от Общински детски съвет

Пенка Чавдарова, началник на отдел „Образование“ в Община Стара Загора, разказа на децата, че празникът съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който е създал едни от най-великолепните приказки на всички времена. Малчуганите от детската градина се надпреварваха да кажат кой каква приказка знае от Андерсен. Всички вкупом заявиха, че обичат да слушат приказки, които им четат родителите, баби и дядовци.

След това един от членовете на Съвета на децата Едислав Кундев прочете приказката „Който не работи, не трябва да яде“. Малчуганите слушаха с интерес и сами стигнаха до поуката от приказката.

Шестгодишната Анастастия  с много плам и въодушевление разказа приказката за тримата братя и златната ябълка.  Имаше и още много желаещи да разкажат любимата си приказка.

Батковците и какичките прочетоха различни гатанки, свързани с герои от детски приказки, които децата трябваше да разпознаят. Шестгодишните веднага се включиха в предизвикателството и бързо разпознаха Снежанка, Пепеляшка, златната ябълка и т.н.

С песнички и танци те поздравиха своите нови приятели от Общински детски съвет. 

Накрая получиха подарък емблематичната детска книжка „Зайченцето бяло“ , която да четат сами или с помощта на възрастните. 

Заедно по-големи и по-малки се забавляваха истински. Празникът завърши с обещание за нови срещи и съвместни инициативи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей