Над 400 деца пяха и танцуваха на Цветница в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Над 400 деца пяха и танцуваха на Цветница в Стара Загора

01 април 2018, 16:28 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

В продължение на близо три часа

В парк „Пети октомври“ талантът и младостта си дадоха среща днес по време на Шестнадесетото издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница“. Празникът е част от Културния календар на Община Стара Загора.

Зам.-кметът Иванка Сотирова поздрави участници и гости с големия християнски празник и им пожела здраве и много успехи в опазването на българската традиция.

На сцената днес се качиха над 400 изпълнители на възраст от 3 до 19 години. В продължение на близо три часа се изявиха певци и танцьори от 6 детски градини, 3 училища, 8 читалища, както и възпитаници на Центъра за подкрепа на личностното развитие в Стара Загора. 

В пъстрия пролетен празник участваха както състави, така и индивидуални изпълнители, представящи красотата и уникалността на българския фолклор чрез песни, обичаи, приказки, танци и др. По статут той няма конкурсен характер, целта му е приобщаване на децата към националните ценности. Всички участници получиха плакет и грамота.

Като съпътстваща проява организаторите от Народно читалище  „Развитие 1878“ с. Дълбоки и Община Стара Загора организираха и пленер по рисуване, в който се включиха всички желаещи да споделят своите най-пъстри мечти и да дадат воля на своето въображение.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей