Започна Областна панорама на професионалното образованието - starazagora.utre.bg

Започна Областна панорама на професионалното образованието

13 април 2018, 17:55 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Участват 20 професионални гимназии

Шестата областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране откриха днес в Стара Загора. Тя е организирана от Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя.
В общинската зала за художествена гимнастика със свои щандове се представиха 20 професионални гимназии и профилирани училища от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня, Гурково и Николаево. Заедно с тях на Панорамата се представят и фирмите, с които училищата си партнират. Присъстваха и кариерни консултанти от Община Стара Загора.
"Визията на кмета Живко Тодоров за развитие на Стара Загора е в полза на индустриализацията, вече има инвеститори, които искат да работят тук и им трябват качествени кадри", изтъкна в словото си зам.-кметът Ваня Сотирова. По думите й, нестандартното за тази Панорама е съвместното участие на училищата и бизнеса, утре пък се отварят вратите на предприятията, за да могат ученици и родители на място да видят как се развиват производствените процеси във фирмите, които ще осигуряват стаж и бъдещи работни места.
"Панорамата става все по-мащабна и по-полезна, показва засилената роля на професионалното образование в региона", категоричен бе Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора. "Старозагорският бизнес, който заема водеща позиция в страната, ви очаква", допълни Стоилов. Той призова младите хора да се възползват от възможността да посетят утре предприятията, които отварят вратите си за тях, за да видят новото лице на старозагорската икономика.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей