Малчугани засадиха дъбови дръвчета в детска градина в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Малчугани засадиха дъбови дръвчета в детска градина в Стара Загора

14 април 2018, 09:35 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Малките старозагорчета поздравиха гостите с песнички за земята и танц „Чудна планета“

Деца от трета група на детска градина № 66 „Детски рай“ в Стара Загора се включиха днес в кампанията „Зеленото е родолюбие“ , организирана от ВМРО.

Те бяха приветствани от Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, партньор на инициативата.  „По този начин у децата се създават навици за опазване на околната среда. Община Стара Загора винаги откликва на такива полезни инициативи“, каза Сотирова. Тя призова децата да пазят природата и им пожела като пораснат да идват в своята детска градина, за да видят как растат дръвчетата, които са засадили.

„Инициативата ни е от много години, дошли сме тук, за да засадим три дъбчета. Искаме винаги да помните, че трябва да се грижим за природата“, каза Красимир Червилов, общински председател на ВМРО. 

Малките старозагорчета поздравиха гостите  с песнички за земята и танц „Чудна планета“.

След това всички се включиха в засаждането на три дъбови дръвчета в двора на детската градина. Малкият Мишо, който помагаше активно на големите, предложи да са по-близо, че като пораснат да може да се върже люлка на тях.

Дъбови дръвчета днес бяха засадени и в детска градина №11 „Загоре“. Във  всички детски градини на територията на Община Стара Загора ВМРО ще посади поне по едно дърво.  Дъбовите дръвчета са общо 50 на брой и са дарение от Горско стопанство – Павел баня.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей