Петя Чакърова присъства на откриването на детска иконописна изложба - starazagora.utre.bg

Петя Чакърова присъства на откриването на детска иконописна изложба

16 април 2018, 11:40 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Областна управа Стара Загора

Децата представят свои творби за четвърта поредна година

Зам. областният управител Петя Чакърова присъства на откриването на изложба на икони, рисувани от деца от ателието по иконопис към старозагорския храм „Св. Троица“ и от неделното училище „Св. Игнатий Старозагорски“. Учители на малките таланти са Зорница Иванова и Илиана Димова.

Изложбата се организира за четвърта поредна година, а произведенията на учениците могат да се видят в Художествената галерия. Част от тях ще бъдат продадени благотворително, а събраните средства ще бъдат използвани за довършване и обзавеждане на реновираната сграда, в която от есента ще се помещават двете неделни училища.

С поздрав към авторите на иконописните творби се обърнаха директорът на галерията проф. Марин Добрев и г-жа Чакърова. Зам. областният управител пожела на децата да бъдат здрави и все така упорити и да продължат да се занимават с изкуството, което ги прави  добри християни и граждани. Тя приветства усилията на преподавателите, благодарение на които интересът към иконописта се запазва жив и предава на поколенията.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Животът

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей