Велоклуб „Зарата“ организира Великденски маратон днес - starazagora.utre.bg

Велоклуб „Зарата“ организира Великденски маратон днес

22 април 2018, 09:36 | starazagorautre.bg

Стартът за малките ще бъде даден в 10,00 ч.

Старозагорският велоклуб „Зарата“ ще проведе традиционния си Великденски маратон на 22 април (неделя) с обновен регламент. Освен състезанието за аматьори и професионалисти колоездачи, в маратона тази година се включва и нова дисциплина – планинско бягане. До момента заявка за участие са подали над 150 души, съобщи председателят на клуба-организатор – Живко Желязков. Проявата е включена в спортния календар на Община Стара Загора и се провежда с подкрепата на Туристическо дружество Сърнена гора.

Награди за бягане и надпревара с колелета ще има за големите и за малките участници, като за децата няма предварително записване. Записването продължава, а в 8,30ч. в неделния ден ще бъде раздаването на стартовите номера.

Стартът за малките ще бъде даден в 10,00 ч. на 22.04. на обичайното място за провеждане на Маратона- площадката под игрищата за бадминтон на Аязмото. В 11,00 ч. оттам ще тръгнат и големите, разделени в два класа- Хоби и Професионалисти.

В 11,15 ч. ще тръгнат и бегачите. Трудността на маршрутите в състезанието е съобразена с възможностите на спортистите и възрастовите им групи. Повече ще бъдат и подкрепителните пунктове с храна и напитки за бегачите.

Времеизмерването ще се извършва с електронна чип система с междинни контроли.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей