Изложбата „Самолетостроенето в Казанлък“ гостува в Парламента - starazagora.utre.bg

Изложбата „Самолетостроенето в Казанлък“ гостува в Парламента

26 април 2018, 09:07 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Казанлък

Експозицията съдържа близо 70 ценни фотоса

Историята на авиацията в Казанлък, представена в уникални фотографии бе открита днес във фоайето на Народното събрание на Република България.

В присъствието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, депутати, кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, общински съветници, кметове на населени места, представители на културни институти Емил Христов, заместник-председател на Парламента определи експозицията като „една хубава българска традиция“.

Народните представители ще имат възможността да се запознаят с приноса на българската авиация и в голяма степен на Казанлък към световната наука и самолетостроене още от началото на 20-ти век.

Експозицията съдържа близо 70 ценни фотоса за 90-годишната история на българската авиация в Казанлък, предоставени от архива на Военна академия „Георги Сава Раковски” и три частни колекции на видни казанлъчани.

Казанлъшката публика разгледа изложбата „Самолетостроенето в Казанлък“ през месец февруари, тази година. В залата на 44-то Народно събрание ще гостува до края на седмицата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей