Близо 5000 старозагорци са подали декларации с ПИК - starazagora.utre.bg

Близо 5000 старозагорци са подали декларации с ПИК

28 април 2018, 17:58 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

30 април е крайният срок

Остават 3 дни до крайния срок, 30 април за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 50 от Закон за данъците върху доходите на физическите лица. Най-лесно това може да стане по електронен път, 16 271 бр. декларации вече са подадени в офиса на НАП Стара Загора, 4 819 от тях с персонален идентификационен код /ПИК/ издаван от НАП и 2 765 бр. с електронен подпис.
  НАП напомня за възможността, данъчните декларации да бъдат попълнени чрез електронна форма с баркод. Попълването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход, внесените осигурителни вноски и ползваните облекчения. Електронната декларация трябва да се изтегли от интернет страницата на Агенцията и да се попълни „офлайн“.
  Годишната декларация за облагане на доходите с баркод е публикувана на интернет страницата на НАП http://nap.bg/, раздел "За гражданите" в рубрика "Документи - данъци".
  Декларациите от физически лица могат да бъдат подадени по пощата или на място в определени пощенски станции, в офис на НАП или по електронен път с персонален идентификационен код /ПИК/, или с електронен подпис.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Парите

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей