Откриват изложба на деца от Ателие “Витроартис“ - starazagora.utre.bg

Откриват изложба на деца от Ателие “Витроартис“

08 май 2018, 09:08 | starazagorautre.bg

В старозагорската опера

На 12 май /събота/ в 16 часа във фоайето на Държавна опера-Стара Загора ще бъде открита Изложба с произведенията на деца от рисувателната школа към Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“-Стара Загора. Изложбата е 17-та поред и е по повод 5-години от създаването на Ателието. В рисувателната му школа се обучават над 40 деца на възраст от 5 до 18 години.

Ателие за изящно и приложно изкуство „Витроартис“ е уникално място в артистичното пространство на  Стара Загора. Основано е от художниците Росица и Димитър Бъркачеви, с идеята да предложат на ценителите своите творческите идеи и търсения в сферата на изобразителното изкуство. Ателието се специализира в три основни направления:

Рисуване на картини по поръчка в живописни и графични техники по теми зададени от клиента. Също могат да се избират творби от вече нарисуваните и изложени в ателието. Изработката на ВИТРАЖИ /пана от цветно стъкло/ основно в техника ТИФАНИ, също и техниката на стопеното стъкло – ФЮЗИНГ. Изпълняват се както проекти на малка площ /до 1кв.м./, така и големи проекти /над 10 кв.м./ за частни и обществени сгради. Преподавателска дейност в рисувателната школа, открита към ателието. Уникалното при нас е, че провеждаме занимания, както за деца от 5-годишна възраст, така и за всички останали възрасти без горна граница в годините. Идеята е да се предостави възможност
за обучение и усъвършенстване на рисувателните умения на всички желаещи, без специални изисквания към възрастта и първоначалната степен на рисувателните умения.

Изложбата ще може да разгледате до 1 юни включително.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей