Откриват благотворителна изложба за Мъглижкия манастир - starazagora.utre.bg

Откриват благотворителна изложба за Мъглижкия манастир

01 юни 2018, 08:28 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Мъглижкия манастир

Днес от 18.30 часа

Десетки художници и занаятчии редят благотворителна изложба. Тя ще бъде открита тази вечер,  от 18.30 часа във фоайето на Радио Стара Загора и ще остане експонирана до края на месеца.

Целта на благородното начинание е да се съберат средства, с които да бъде реставрирано Килийното училище в Мъглижкия манастир „Св. Николай Мирликийски”. Организаторите-Сдружение „Творецъ” и община Мъглиж, имат амбицията да ремонтират старината и да й вдъхнат нов живот, за да може да се превърне в действащо Неделно училище, което ще ръководи отец Йоан. Идеята е мястото да се посещава от деца от цялата страна, за да се докоснат до миналото и традициите. Не е правена количествена сметка за необходимите средства за възстановяването на Килийното училище, но творците с безвъзмезден труд са готови да се включат в реставрацията.

От Епархийския съвет вече са дали разрешение за реставрацията на Килийното училище, а творците са убедени, че благородното им дело ще предизвика още по-голям интерес към святото място-Мъглижкия манастир. Подобен отзвук сред гостите и посетителите предизвикала възстановената килия на Апостола на Свободата.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей