Ученици получиха дипломите си за завършено обучение по програмата на МВР „Детско полицейско управление“ - starazagora.utre.bg

Ученици получиха дипломите си за завършено обучение по програмата на МВР „Детско полицейско управление“

01 юни 2018, 16:32 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    ОД на МВР Стара Загора

В продължение на две години децата са се запознали с работата на полицейските служители, на пожарникарите, на съдиит

На 31.05.2018 г. децата от четвърти В клас на Начално училище „Димитър Благоев“ получиха дипломите си за завършено обучение по програмата на МВР „Детско полицейско управление“. В продължение на две години децата са се запознали с работата на полицейските служители, на пожарникарите, на съдиите. Участвали са в различни ситуации свързани с полицейското разследване.
      На тържествената церемония присъстваха Делян Иванов - секретар на Община Стара Загора, главен инспектор Николай Колев - началник на Първо районно управление на МВР, обучителите на децата от полицейското управление и Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съдия Дарина Стоянова от Районния съд, Донка Вътева- секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
      „През 2016 година стартирахме програмата. Имахме пълната подкрепа на родители и учители. Децата се включиха с голямо желание в занятията. Благодарим на Община Стара Загора и на секретаря Делян Иванов за подкрепата и помощта“, каза Кремена Маринова - инспектор „Детска педагогическа стая“.
       Децата показаха какво са научили във викторина, в която отговаряха на въпроси за отличителните знаци, помощни средства и вещи на полицая, кои са уязвимите участници в движението по пътищата, как да действат при пожар и кои са основните въпроси, на които трябва да се отговори при разследване на престъпление. Решаваха и казус, как трябва да се постъпи при извършено конкретно престъпление-кражба от автомобил.
       Всички участници в програмата произнесоха клетва-обещание да бъдат винаги будни граждани, да спазват правилата и законите в страната.
      „Аз като гражданин на Стара Загора и представител на местната власт съм горд с Вас, трябва да вярвате в това, което обещахте и да спазвате правовия ред. Благодаря Ви, че сте положили усилия и със сигурност ще бъдете от полза на България в бъдеще“, каза Делян Иванов.
       Той и Николай Колев раздадоха на децата удостоверения, плакети и предметни награди.
      „Всички бяха много активни, придобиха повече житейски опит, макар че са още на 10 години. Благодарим от сърце за положените усилия и за всичко, на което ни научихте“, сподели класната ръководителка на децата Мария Георгиева.
       Накрая всеки участник в програмата остави спомен за своя незабравим миг в обучението на специално табло, което ще се чете от следващите доброволци.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей