Старозагорец алармира да се почисти района около Мавзолей-костница „19 юлий 1877“ - starazagora.utre.bg

Старозагорец алармира да се почисти района около Мавзолей-костница „19 юлий 1877“

09 юли 2018, 10:58 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Това е едно от близо 100-те сигнала на горещия телефон в общината

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 6 до 8 юли, са отчетени над 100 сигнала. Граждани са подали информация за над 20 неправилно паркирани МПС в града.

Старозагорка е изразила благодарност към шофьора на автобус от градския транспорт по Линия 34, в неделния ден, за помощ при качването ѝ с бебешка количка в превозното средство.

Граждани са сигнализирали за бездомни кучета в района на кв. „Железник“, около голям хипермаркет в източната част на града, блок №21 на ул. „Ал. Батенберг‘, както и около кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и „Майор Кавалджиев“. Малко пале е намерено изоставено в кашон до блок №72 на ул. „Евлоги Георгиев“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След проверка по сигнал за силен лай на куче, екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота“ е съставил Акт за установяване на административно нарушение на собственика на животното, което е било вързано в заден двор на закусвалня, в кв. „Казански“.

На жител на село Остра могила е съставен АУАН за разкопаване на тротоарно пространство, без разрешително, за поставяне на тръби.

Съобщено е за необходимост от почистване на района около Мавзолей-костница „19 юлий 1877“.

Над десет са сигналите, които съобщават за шумни компании и слушане на музика на открито в тъмната част на деня, както и за шум от заведения и ремонтни дейности.

След получена информация на Горещия телефон са отремонтирани паркомати, лампи от уличното осветление. Премахнати са изсъхнали и паднали клони. Работи се по отстраняване на повреда на информационно табло на градския транспорт в кв. „Три чучура“.  

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.



Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей