Младежи популяризират четенето в парк „Розариум“ - starazagora.utre.bg

Младежи популяризират четенето в парк „Розариум“

22 юли 2018, 15:35 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Общинска библиотека „Искра“

Проектът ще бъде реализиран през месец септември

Неправителствената организация „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“ в партньорство с Общинска библиотека „Искра“ в Казанлък е на път да направи още едно добро дело за града ни, след като получи финансиране от „Младежка банка“ към Обществен дарителски фонд – Стара Загора за свой проект.

Целта на проекта, на стойност 1400 лева, е повече хора да имат възможност да четат книги в Казанлък. Младежите възнамеряват да поставят 4 броя къщички за книги в парк „Розариум“, които ще бъдат отключвани всяка сутрин от международни доброволци на „Взаимопомощ“ по проект „ДоброволциТЕ” на програма „Еразъм+” и заключвани вечерта, за да не бъдат откраднати. Общинска библиотека „Искра”, като партньор ще осигури книги за различните възрастови групи – бебета, деца, младежи и възрастни хора.

Проектът ще бъде реализиран през месец септември, като партньорите се надяват да получат разрешение от Община Казанлък за поставяне на къщичките в парк „Розариум”. След поставянето им ще бъдат подбрани и поставени от Общинска библиотека „Искра” подходящите книги за различните възрасти читатели.

Идеята на проекта възниква от трима доброволци на „Взаимопомощ“, които освен осъществяването на езиково кафе „Италиано“ в Общинска библиотека „Искра“ предлагат идеята за къщичките и избират подходящите за тях места в парк „Розариум“.

Безплатните библиотеки на открито се радват на почитатели в цялата страна.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей