250 активисти на Национално дружество "Традиция" ще участват във възстановка - starazagora.utre.bg

250 активисти на Национално дружество "Традиция" ще участват във възстановка

09 август 2018, 17:54 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    traditsiya.eu

От националното честване "Шипченска епопея 2018"

Проявите от националното  честване „Шипченска епопея 2018“ ще се проведат в седмицата от 21-ви до 26-ти август. Събитията, посветени на 141 години от героичната епопея, са под мотото  „Да се срещнем на Шипка“ . Организатор на тържествата тази година е инициативен комитет с председател областния управител на Габрово Невена Петкова, съобщава Радио Стара Загора.

Кулминацията на честванията ще бъде на 25-ти август – събота. Рано сутринта в Соколския манастир ще се отслужи панихида за загиналите воини. Началото на  официалната част, която ще се състои в подножието на Паметника на Свободата, е от 12.00 часа и по предварителна информация ще присъства президентът Румен Радев. Час по-късно ще започне и възстановката на решаващото за отбраната на прохода сражение. В нея ще вземат участие около 250 активисти на Национално дружество „Традиция“ от цялата страна.

От регионалния клон на дружеството в Стара Загора ще се включат 25 опълченци. Новото тази година е, че възстановката няма да се проведе както досега на Орлово гнездо, съобщи Огнян Маринов, председател на Национално дружество „Традиция“.

Честванията на „Шипченска епопея 2018“ ще бъдат закрити с тържествена заря-проверка и спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, които ще започнат в 20.30 часа на площад „Възраждане“ в Габрово.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей