93 случая на заболели от остри респираторни заболявания в областта - starazagora.utre.bg

93 случая на заболели от остри респираторни заболявания в областта

16 август 2018, 14:46 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    РЗИ

От РЗИ отчитат шест заболели от марсилска треска

През изминалата седмица  са регистрирани общо 93 случая на заболели от остри респираторни заболявания в област Стара Загора при 89 за предходната седмица, съобщават от РЗИ в областния град. Заболеваемостта  е 70,26 на 10 000 души. Регистрирани са общо 18 случая на заразни заболявания, при 16 за предходната седмица.

Нов един случай на заболял от туберкулоза е регистриран и класифициран като потвърден в старозагорското село Калитиново. Има установени петима заболели от ентероколит в Гълъбово, Стара Загора, Чирпан, Казанлък и село Братя Кунчеви . Сред регистританите заболели има четири случая на заболели от шигелоза в Гълъбово, Чирпан и селата Тъжа и Гита. Като вероятен е определен и случаи на заболял от вирусен хепатит в село Хрищени.

От РЗИ отчитат шест заболели от марсилска треска в Стара Загора, Павел баня, Раднево, село Партизанин, Казанлък и Николаево като случаите са вероятни, а отклонението е с 4 повече в сравнение на предходната седмица .От Лаймска болест се е разжолял един човек в Стара Загора.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей