Оставиха в ареста обвиняем за измама - starazagora.utre.bg

Оставиха в ареста обвиняем за измама

21 август 2018, 17:53 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Съдебна палата

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.М., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от в периода от месец ноември 2017 г. до 25.06.2018 г., в гр. Стара Загора, действайки в условията на продължавано престъпление с цел да набави за себе си имотна облага, е възбудил и поддържал у различни граждани заблуждение – че е адвокат по професия и че ще заведе и ще води от тяхно име и за тяхна сметка граждански дела и с това им е причинил имотна вреда в общ размер на 1035 лв., като деянието е извършено в условията на повторност по смисъла на чл. 28, ал. 1 от НК в немаловажен случай, както следва - престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 4, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият И.М. се запознал с пострадалите пред сградата на съдебната палата в гр. Стара Загора. Той им се представил за адвокат и се договорили да заведе от тяхно име дела пред Районен съд – Стара Загора. На няколко пъти през инкриминирания период обвиняемият И.М. получавал финансови средства от пострадалите за адвокатски услуги, държавни такси и др. Същият обаче не бил адвокат, не завел дела в съда и използвал средствата за лични нужди. Обвиняемият И.М. е криминално проявен и осъждан за измама.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Крими

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей