Първи турнир по кросфит се проведе в Стара Загора - starazagora.utre.bg

Първи турнир по кросфит се проведе в Стара Загора

05 септември 2018, 16:18 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Състезанието съчетава елементи от спортовете вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика

Състезатели от спортни клубове в Стара Загора и възпитаници на Спортното училище „Тодор Каблешков“ мериха сили днес в  Открит турнир по Кросфит Стара Загора 2018, който се проведе в парк „Зелен клин“. Организатор на състезанието е Тежкоатлетически спортен клуб „Аполон“ със съдействието и подкрепата на Община Стара Загора.

Първото по рода си състезание по кросфит е уникално с това, че съчетава елементи от спортовете вдигане на тежести, лека атлетика и гимнастика.

Според регламента участниците са разделени в две възрастови групи- от 11 до 14 години и от 14 до 17 години-младежи и девойки.

Всеки състезател изминава 200 метра крос, 10 повторения на лежанка, кълбо напред, обръщане на щанга – 10 пъти, носене на медицински топки – 30 метра и клек на стойка-10 повторения. Победител е този, който изпълни комбинацията за най-кратко време.

„Благодаря на клуб „Аполон“ , че организираха това състезание.  Надявам се вбъдеще кросфит да предизвиква все по-голям интерес и да се провеждат повече състезания. Благодаря и на участниците, които ще се включат в първия открит турнир. Да си пожелаем той да стане традиция за Стара Загора“, каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

„Това е спорт, който набира популярност и днес състезатели и публика ще видят най-хубавите му страни. Благодаря на ръководството на Община Стара Загора за подкрепата“, обясни Младен Златев, председател на клуб „Аполон“. 

В състезанието за момичета до 14 години първа се класира Ивелина Иванова, следвана от Доника Илиева и Росица Тончева. При момчетата в същата възраст най-добър беше Григор Чернаков, следван от Красимир Василев и Габриел Василев.

При момчетата до 17 години победител е Калоян Спиров, след него се нареди Христо Василев, а трети е Красимир Димитров. Всички те получиха купи и грамоти.

За най-млад и перспективен състезател бе обявен 9-годишният Енчо Йорданов, който също получи купа и грамота.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей