84 свободни работни места за младежи обявиха в Стара Загора - starazagora.utre.bg

84 свободни работни места за младежи обявиха в Стара Загора

20 септември 2018, 09:10 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    pixabay.com

Това обявиха на поредната трудова борса

13 фирми представиха своята дейност и подходящите позиции за младежи на поредната трудова борса в Стара Загора като обявиха 84 свободни места. Тя е част от проект „Готови за работа”.Представителите на бизнеса презентираха дейността на фирмите си и споделиха пред търсещите работа своите бъдещи потребности от работна ръка. Търсенето е предимно в сферата на техниката и технологиите, а най-търсени са оператори в производството, фрезисти, стругари, шлосери, програмисти и настройчици на машини с ЦПУ, ел. техници, ел. монтьори, както и строителен техник и общи работници в строителството. В сферата на медицината най-търсени са медицински сестри, рехабилитатори, лекари.  На трудовата борса бяха обявени и свободни места за кадрови войници и резервисти в Българската армия. Експертите от бюрото по труда представиха възможностите за обучение и квалификация, за кариерно развитие и реализация чрез EURES мрежата за европейска мобилност.

77 младежи посетиха срещите с местните работодатели и се възползваха отвъзможностите за пряк контакт с тях. Работодателите имаха възможността да направят подбор за някои от незаетите длъжности във фирмите си.

Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29- годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”, както и да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда.

Една от дейностите по проекта е организиране на трудови борси за срещи на активираните младежи с работодатели. През 2018г. това ще бъдат общо 56 такива борси.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Заралии

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей