Делегация от Казанлък гостува в побратимения Толиати - starazagora.utre.bg

Делегация от Казанлък гостува в побратимения Толиати

22 септември 2018, 15:52 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Казанлък

Партньорството между двата града датира от преди повече от 20 години

Община Казанлък в руския побратимен град представляват Стефан Папукчиев, директор на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства и Таня Иванчева – мениджър на туроператорска агенция „Роза Травел“. Те ще представят културно-исторически забележителности от Града на розите за обмяна на опит с руски туроператорски фирми и чуждестранните побратимени градове на Толиати.

Освен деловите срещи с местната администрация и обмяната на опит в сферата на туризма, делегацията от Казанлък, заедно с гостите от  побратимените градове на Толиати от Словения и Германия ще преминат по добилия напоследък популярност тур „Жигулевски почивни дни“. В рамките на три дни туристическият маршрут дава възможност на посетителите да разгледат най-интересните забележителности на Самарска област: уникалния подземен обект, разсекретен наскоро „Бункера на Сталин“, детството на известния руски писател Алексей Толстой в Самара, автомобилостроителния мастодонт АвтоВАЗ и множество техника – от самолети и космически апарати до подводни лодки.

Партньорството между Казанлък и Толиати датира от преди повече от 20 години, в които побратимените градове се радват на интензивен обмен на опит в сферата на културата, икономиката и младежките дейности и продължават да обогатяват допирните точки за контакти. Миналата година за първи път в традиционното годишно споразумение с един от най-старите побратими на Казанлък бяха заложени възможности за побратимяване и между конкретни институции. Първи стъпки за сътрудничество осъществяват ППМГ „Никола Обрешков“ и престижния Лицей №57 в Толиати, задълбочава се обмяната на опит в сферата на туризма с взаимни гостувания на туроператори, повече участия в събития от Културния календар на Община Казанлък и руския побратим.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей