Нов пенсионерски клуб откриха в старозагорското село Казанка - starazagora.utre.bg

Нов пенсионерски клуб откриха в старозагорското село Казанка

01 октомври 2018, 15:15 | starazagorautre.bg
 • Снимка:
  Община Стара Загора

 • Снимка:
  Община Стара Загора

 • Снимка:
  Община Стара Загора

 • Снимка:
  Община Стара Загора

От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров поздравления отправи секретарят Делян Иванов

В Световния ден на възрастните хора жителите на Казанка вече се радват на нов пенсионерски клуб в сградата на кмеството. Кметският наместник Елка Михайлова благодари за подкрепата на кмета Живко Тодоров за осигурените средства, с които е извършен ремонт на покрива на кметството, поставени са телевизор, нови дограми и под, изградени са сцена и тоалетни. С общи усилия е изграден барплот, набавени са маси и столове, печки, картини и цветя.

Уютното помещение бе открито тържествено днес с водосвет, отслужен от отец Евгени Димитров от храма „Св. Троица“ в Стара Загора. Преди това всички се събраха в местния храм „Св. Дух”, построен през 1857 г. и реставриран през 2013 г. от спомоществователи.

Гости на жителите на селото бяха народният представител Радостин Танев, секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов, общинските съветници Станимир Стойчев и Динко Михайлов, кметове на съседните села Старозагорски минерални бани, Сладък кладенец, Пъстрово и много приятели на селото.

От името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров поздравления отправи секретарят Делян Иванов, който честити празника на жителите на селото и подчерта, че новият клуб е в знак на почит към тях и приноса им към общината. По думите му, това е 47-ят клуб на пенсионерите на територията на общината.

Елка Михайлова пожела на своите съселяни да ползват със здраве клуба и да му се радват.

Гостите прерязаха лентата на новия клуб, а местният хор „Казански славеи“ ги поздрави с изпълнения на любими български песни. Поетът Стойчо Маджарски прочете стихове, посветени на Казанка.

В селото, което се намира на 23 км от областния град живеят около 70 жители, но през уикендите набъбват до няколко пъти повече.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Мисия

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей