Отборът на Община Стара Загора е пръв на турнир по стрелба - starazagora.utre.bg

Отборът на Община Стара Загора е пръв на турнир по стрелба

03 октомври 2018, 18:09 | starazagorautre.bg
  • Снимка:
    Община Стара Загора

Посветен на годишнина от два световни рекорда със старозагорски адрес

Отборът на Община Стара Загора, начело с ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, се класира на първо място с 296 т., пред отборите на Втора механизирана бригада с 244 т. и на НАП с 243 т., на проведения днес турнир по стрелба с пневматичен пистолет между отбори от учреждения и журналисти.

Чахова е първа и в индивидуалното класиране при жените с 82 т., пред журналистката Жени Манахилова и Венера Стоянова от Втора бригада с еднакъв брой точки - 75. При мъжете пръв е Александър Коджабашев от отбора на МВР – КАТ с 87 т., пред журналиста Стоян Стратиев с 85 т. и Георги Колев от НАП със 79 т.

Те получиха медалите си от именитите стрелци Симеон Симеонов и Иван Иванов, които заедно със Спас Копринков преди 30 години поставят два световни рекорда в спортната стрелба, единият от които - с пистолет на 50 м, отборно, все още не е подобрен. В отбора на общината участваха още експертите от спортния отдел Петър Крумов, Жейна Желева и Христо Димитров.

Клубът по спортна стрелба „Августа 1992“ посвещава редица събития на  кръглата годишнина от проведеното във Финландия Европейско първенство с малокалибрен пистолет, където тримата завоюват две европейски титли отборно, два световни рекорда отборно с пистолет на 50м – резултат 1666т., с пистолет на 25метра –резултат 1751т. и две европейски  титли и  световен рекорд индивидуално от Спас Копринков с пистолет на 25метра – 588 т.

От името на кмета Живко Тодоров, в чест на годишнината от рекорда, Красимира Чахова връчи на Симеонов и Иванов благодарствени плакети за заслуги в развитието на спорта в Стара Загора. Плакетът за Спас Копринков, който понастоящем живее в САЩ и продължава да се занимава професионално със спортна стрелба, получи майка му Здравка Копринкова. Тя връчи на шампионите и призьорите от турнира медали и плакети от името на СК „Августа 1992“.

Турнирът по стрелба с пневматичен пистолет, както и две открити първенства в следващите дни, са посветени на Празника на Стара Загора – 5 октомври.

На 04.10.2018г. от 09.00ч. до 20.00ч. ще се проведе Открито първенство  на клуба с огнестрелно оръжие на стрелбището в кв. Лозенец. Всички желаещи могат да заявят участието си на фейсбук страницата или на имейл: kssavgusta1992@abv.bg.

На 05.10.2018г. от 13.00ч. до 20.00ч. ще се проведе Открито първенство на клуба с огнестрелна пушка, на дистанции: 100м и 300м. на стрелбището в село Шаново. Желаещите могат да заявят участието си на фейсбук страницата или на имейл: kssavgusta1992@abv.bg.

 

Програмата на Община Стара Загора за празника включва още Международен турнир по бридж, Народни борби, Балканиада по футбол за ветерани, Парад на ретро автомобили и турнири по редица спортове.

 

Програма - 5 октомври

 

Турнир тенис на маса

 

Спортна зала „Иван Вазов“

 

6 – 7 октомври

 

Откриване:10:00 часа

 

Народни борби 

 

стадион „Трейс Арена“

 

6 октомври

 

Начало:10:00 часа

 

Турнир по тенис на корт

 

Тенис комплекс над стадион „Берое“ на кортовете на ТК „Августа Траяна“

 

6 и 7 октомври

 

Начало:10:00 часа

 

Турнир по спортна гимнастика

 

6 октомври

 

Стадион „Берое“, зала по спортна гимнастика

 

Начало:10:00 часа

 

Парад на ретро автомобили

 

6 октомври

 

от 13:00 до 16:00 часа

 

паркинга зад Драматичен театър  „Гео Милев“

 

Детски турнир по мини волейбол

 

Спортна зала „Иван Вазов“

 

4-октомври

 

15:00-19:00 часа

 

Балканиада по футбол за ветерани

 

12-14 октомври

 

Стадион „Берое“

Изкуствено игрище и тренировъчно игрище

 

Начало:16:00 часа на 12-ти октомври

 

„БЕРОЕ“-„ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ“

 

6 октомври

 

Стадион „Берое“

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт

 

Хороскоп за деня


Свобода и непринуденост

17 март
Слънце в Риби 
Луна във Водолей